içinde

Birleşmiş Milletler Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı-2019

Birleşmiş Milletler Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı-2019

            Türkiye Cumhuriyeti ev sahipliğinde, TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Türkiye Uzay Ajansı ve Asya-Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü (APSCO) ortak organizasyonuyla ve İstanbul Teknik Üniversitesinin (İTÜ) desteğiyle, 23-26 Eylül 2019 tarihleri arasında, İstanbul’da “Birleşmiş Milletler Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı” gerçekleştirilecektir.

            BM Uzay İşleri Ofisi’nin en önemli etkinliklerinden birisi olan konferansa, yaklaşık 200 kişilik uluslararası bir uzman grubunun katılması bekleniyor. Resmi dili İngilizce olan konferansın katılımcıları, büyük oranda ülkelerinin uzay alanında çalışan üst düzey idareci ve hukukçularından oluşuyor.

            Uzay Hukuku ve Politikası Konferansı serisinin temelleri, BM Uzay Hukuku ve Politikası çalıştaylarına dayanmakta ve 2002 yılından bu yana 10 farklı ülkede gerçekleştirilen bu çalıştaylarda uzay faaliyetlerinin hukuki ve idari boyutunda kapasite geliştirilmesi hedeflenmektedir. Kapsamı ve katılımcı yelpazesi daha geniş olacak şekilde planlanan bu serinin ilk konferansı, geçtiğimiz yıl Rusya Federasyonu ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş ve bu konferansa ülkemiz de panelist ve izleyici seviyesinde katılmıştır.  

            Yazıma son verirken Türkiye’deki denizcilik kültürüne ve siz değerli okuyucuların bilgi denizine bir damla katkı sağlamak maksadıyla yazdığım bütün yazıların sonunda sizinle bir denizcilik terimi paylaşmak ve bu sayede yeni bir dil öğrenmenizin yolunu açmak isterim.

ABLUKA : Bir liman ağzını veya sahili belli bir mesafeden kuvvet kullanarak çevirmek, bunların dışarı ile irtibatlarını kesmek,  giriş-çıkışı kontrol altında tutmak.

Kaynak: www.uzay.tubitak.gov.tr

Ne düşünüyorsun?

Yazar

Gaziantep’te Bulunan Danae ve Diktys Mozaiği

Türksat 5A Uydusu Fırlatıldı