içinde

Akademik Makaleleriniz İçin Kullanabileceğiniz Veri Tabanları

Akademik Makaleleriniz İçin Kullanabileceğiniz Veri Tabanları

Bu yazıda akademik makaleleriniz için literatür taramasında kullanabileceğiniz en iyi 12 veri tabanı verilmiştir. Keyifli okumalar dileriz.

1. Google Akademik

Türü: Makale Veri Tabanı

veri tabanıGoogle tarafından hizmet verilen sadece akademik makalelerin ve kitapların bulunduğu arama motorudur. Kolaylıkla alıntı ve araştırma yapabileceğiniz bir ara yüze sahiptir. Google Akademik’te dilediğiniz dilde arama yapabilirsiniz. Ayrıca ücretsizdir.

 

2. TR Dizin

Türü: Atıf veri tabanı 

 

3. Data Turkey

Türü: Veri, İstatistik

Türkiye’deki kurum ve kuruluşların özel verilerinin bulunduğu veri tabanıdır.  Akademisyenler, öğrenciler, kurumlar ve iş insanların erişimine açıktır.

 

 

4. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Tez Merkezi

Türü: Veri, İstatistik

YÖK tarafından toplanmış lisansüstü tezlerin bulunduğu veri tabanıdır. Kolaylıkla bütün tezlere erişim sağlayabilir ve  makalelerinizde rahatlıkla alıntı yapabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz bir veri tabanıdır.

 

5. DergiPark

Türü: Atıf veri tabanı 

TÜBİTAK ULAKBİM tarafından yürütülen bir çok ulusal akademik dergilerin bulunduğu veri tabanıdır. Akademik dergi araştırmalarınız için uygun bir veri tabanıdır. Ayrıca ücretsiz olarak araştırmalarınızı yapabilirsiniz.

 

6. Proquest

Türü: Tez veri tabanı

Dünyadaki en büyük tez koleksiyonu olan ProQuest, her alandaki araştırmacılar için bilgi sağlayan veri tabanıdır. Basit arama butonu ile kolaylıkla araştırmalarınızı yapabilir ve referans alabilirsiniz. Ayrıca üye olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

 

7. Web Of Science

Türü: Bibliyografik bilgi & Atıf indeksi

Web of Science, kapsamlı bir atıf ve konu araması çevrimiçi bir abonelik veri tabanıdır. Ayrıca yüksek  kaliteli 21,200’den fazla dünya çapında yayınlanmış  dergiyi kapsar.

 

 

8. Science Direct

Türü: E-dergi_Tam metin

Elsevier Science Yayınevi’nin ve diğer bilimsel, teknik, tıp yayınevlerinin ve derneklerin dergilerine ve danışma kaynaklarına tam metin erişimi sağlayan disiplinler arası elektronik veri tabanıdır. Ek olarak, bu veri tabanından bibliyografik bilgi de tarayabilirsiniz. Ayrıca ücretsiz kullanabileceğiniz bir veri tabanıdır.

 

9. IEEE Xplore Digital Library

Türü: E-dergi_Tam metin

IEEE veri tabanında, bioteknoloji, fizik, elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları kolaylıkla bulabilirsiniz.  Ayrıca ücretsiz bir veri tabanıdır. Öğrenciler, mühendisler ve araştırmacılar için ideal bir tabandır.

 

10. Springer

Türü: Atıf veri tabanı 

Springer: beşeri bilimler, teknik ve tıbbi yayımcılık alanında kitaplar, e-kitaplar ve hakemli dergilerde yayımlanmış yayınlara ulaşabileceğiniz veri tabanıdır. Ayrıca abonelik tabanlıdır.

 

 

11. ResearchGate

Türü: Atıf veri tabanı 

veri tabanıAvrupa temelli ticari bir sosyal ağ sitesi olan ResearchGate, bilim insanları ve araştırmacıların makalelerini paylaşmaları, soru sormaları, yanıtlamaları ve ortak çalışanları bulmak için kullanırlar. Araştırmalara göre, aktif kullanıcı sayısı açısından en büyük akademik sosyal ağıdır. Ek olarak, makaleleri okumak için kayıt gerekmez.

 

12. Academia.edu

Türü: Atıf veri tabanı 

Akademisyenler için Amerika merkezli ticari sosyal ağ sitesi. Ayrıca en yaygın kullanılan ücretsiz akademik web sitelerinden biridir.

 

 

 

Kaynaklar:
  • https://ekutuphane.medipol.edu.tr/vetisbt/?dil=tr&p=0&veritabani=
  • https://scholar.google.com/schhp?hl=tr
  • https://trdizin.gov.tr/
  • https://dataturkey.com.tr/
  • https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  • https://dergipark.org.tr/tr/
  • https://www.proquest.com/
  • https://www.sciencedirect.com/

Ne düşünüyorsun?

Yazar

Araç Sinyal Sistemleri

Cobot(Kolaboratif Robot) Nedir?